Promenad snack

I början av min och Jennies promenad lät det såhär:

Jennie: Snart kommer vi dit där där träden luktar torkad sperma.
Emma: Va?
Jennie: Ja du vet det luktar verkligen torkad sperma!
Emma: Åh hur vet du hur torkad sperma luktar??
Jennie: Jo du vet, det kan ju hamna lite överallt och o man inte tar bort det kan man lukta hur torkad spema luktar!
Emma: Ja en sak ska du ha klart för dej, jag ha då aldrig luktat på torkad sperma, men vad härligt att jag snart ska få uppleva denna doft då!

Väl framme vid dessa "sperma luktade träd" fick jag känna doften. Visst det luktade (kan dock inte säga säkert att det luktade torkad spema), men vi såg dock inga blommande träd som skulle avge sig denna doft. Dock trodde Jennie att det var ett träd lite längre bort, men det visade sig vara en ek! haaha vi som går natur inriktning :)

Så ni som vet och inte vet hur torkad sperma lukta! Ut i naturen och hitta denna underbara doft :)

Helgen och måndag

Helgen har bara gått för fort, men jag har inte gjort något speciellt. Lördagen var vi bara hemma å plugga och fixa ordning vår lägenhet (städa). På söndagen var jag med Agge på tävling i Mantorp. Fick en fin tredje placering i första klassen som vi var så glada över. I sin andra klass var hon fyra, men bara tre placeringar. Lite surt, men någon måste ju bli fyra oxå!

Idag har jag fått tillbaka mitt biotop arbete som jag lämnade in för två veckor sedan. Jag fick dessa kommentarer: "Mycket fint och välskrivet arbete. Innehållsrikt. Jätte bra fördjupning. Det enda som jag saknar är materiaflöde". Det som efterfrågades var ett sträck i en bild jag ritat över hur energi och matria flödar i naturen. Skönt med en sån liten komplitering.
Man kunde få olika bedömningar på olika delar i arbete. I alla delar i arbetet fick jag väl genomfört, och det fanns bara  godkänd och behöver kompliteras! Även fast vi bara får G eller U så kan man ju säga att jag fick VG på detta arbete :). Skönt att denna del nu är klar! Det är bara att ta nya tag i en uppgift som jag och Jennie min kompis ska skriva om innan vi slutar skolan den 10:de! Mindre än 2 veckor kvar nu! Sen blir dt jobb för fulla muggar!

Nu ska Jennie och jag ta en härlig promenad runt strömmen och äta en glass! Just det! Var duktig i går och sprang hela 3 km utan att gå! Heja mej! Har dock inga krämpor efter gårdagen!

Puss å kram

Bara så ni vet

har kungen varit på besök i Norrköping. Å bara typ 500 m från där jag bor! Dä ni!  

Han invigde Norrköpings

visualiseringscentret i

industrilandskapet.


(http://www.visualiseringscenter.se/1/1.0.1.0/419/1/)

Bild lånad från nt.se

Kolla eller besök det live! Det ska jag göra vecka

32!

Större än Cosmonova!



Doggywalk

blev det i dag med DEXTER, hur söt som helst!

Han ägas av Andreas klasskompis som bor nära oss. Jag brukar låna honom ibland och gå en ordentlig promenad, kanske för lång dock idag, 1 ½ timme var vi ute. Fast vi går inte så fort, det ska ju lukta på varje träd, även lite kiss skvätt på allt å inget trotts att kisset tagit slut :)

Snart kommer min bror så jag vi planera hur resan kanske ska se ut när vi åker till Australien och Andreas i december. Jag e ju lite feg så jag tänkte att det kunde vara tryggt att ta med lillebror :) Man kan ju faktiskt bli bortrövad på en sån lång resa om man är 26 år!!


Det här skulle man ju gärna vilja uppleva vid stora

Stora barriärrevet


dit ska vi iallfall, har jag bestämt!!

Gott och blandat

kommer dagens blogginlägg bli.

Först till mina (läs mammas shopping till mig) kläder som handlades igår

Sköna slapp byxor 300kr H&M


Söt kjol med rosetter på fickorna. Mycket tunn och skön 249kr H&M


Sommarkläning i tunnt jeanstyg 149kr H&M *KÖP*


Tunna sommarlinne. De var så billiga så jag "tog" två 49kr/st H&M


Den här fina fisken fick vi av Andreas mamma. Blev dock lite rädd när jag såg den i kylen. Den ser rätt så sur ut, kanske ska göra som Lotta på Bråkmakargatan, låta honom simma en sista gång :)
Vi får se när vi sätter tänderna i denna rökta lax




Hennes fisk ser ju SÅ god ut :) Försår varför hon inte vill äta den!

Här är våra nya invånare! Dock namnlösa än!

Två svärdbärar honor, man ser också lilla guppie hanen


Tre kampfiskar, blev nog en hona och två hanar. Så fina!

Ha de bäst!/Emma

Shoppning

av fiskar blev det inte dag, jag hann helt enkelt inte :) men det blir av i morgon istället :)

Fast annan shopping blev det till mej. Snälla mamman var i farten med betal kortet och vi var dock bara inne på H&M som tur var! Kort kommer i morgon på det som köptes, är helt slut nu! Köpte även en vinflaska om jag ska ge till min handledare (lagom med fjäsk!!!!), dock inte på H&M haha. Ska desutom ge den till henne på torsdag så om hon inte har tänkt att ge mig något kan hon ju köpa något fint åt mej tills nästa dag som är sista dagen på VFU. Ganska skönt, är trött på de där stället nu, men självklart kommer jag sakna alla goa barn!

Idag hade jag min uppgift (från skolan) som var till uppgift att leda en exkursion (utflykt) med barngrupp. Jag och fem barn i åldern fyra år å min handledare gick till "gläntan". Allt gick bra, det kom inget regn på oss som tur var! Det kom när vi hade kommit fram till förskolan :) å det regna inte lite heller!

Nu åker nog BIG POPPER fram, SÅ sugen på popcorn :)

Köpa invånare.

I morgon efter praktiken kommer jag åka till djuraffären för att köpa ett par nya invånare till 240 l akvariet. Några fiskar har trillat av pinnen så vi behöver fylla på!
Stoppade över två guppie barn från 48 till 240 igår. Den ena blev uppäten framifrån, den andra simmar så fint :)

Sen bär det av till mamma och pappa för att åka med Lo till nästa djuraffär att klippa klona. Hon är så rädd när vi är där så hon liknar en igelkott. Hemma så fräser hon om vi provar att klippa klona. Men att åka iväg går bra.
Nu ska jag titta på tv4 om Candrah som vill dö

Kram

Nu åker...

...vi till landet denna helg. Vi ska skruva (läsa svärfar och Andreas) ihop en ny våningssäng. Nej den gamla är intre trasig, den är dock bara gjord för barn, inte för några i 25 års åldern........hoppas de är några sköna madrasser!

Ha de bäst!

Löneförhandling

Japp idag fick jag tag på chefen där jag ska jobba i sommar. I anställningsbeviset visade att jag ska få samma lön som förra sommaren. Ringde och frågade om jag kunde få lite mer i lön än förra sommaren eftersom jag redan jobbat en sommar hos dem. Han svara så glatt jag har inte en aning om vad du hade i lön förra året???, men han skulle kolla upp det och återkomma i morgon. Så vi får väl se vad jag får för vursting lön :) nämde även att jag var SÅ tacksam för att jag får jobba hur mycket jag vill så jag slipper ta studielån :). Dessutom hade de pratat om mej på någon form av möte som han kom ifrån. Han frågade när jag skulle börjat för han skulle skriva in det i nått dokument...bra koll! men det är nog för att jag är deras enda sommarjobbare :) Japp de har aldrig haft någon sommarjobbare förr, och nu kan de inte vara utan mej (joba där förra året)

En fråga, varför är man alltid så J*vla nervös när man ska prata med chefen? När jag prade med honom förra sommaren de tre första gångerna visste jag inte att han var chef utan att det var någon på personalavdelningen....jag hörde aldrig riktigt vad han hette, och när jag väl hörde det och berättade det för Andreas ( jobbar inom samma koncern) sa han att : Men han är ju chef där du ska jobba !!! AH hjälp vad har jag sagt?????*ångest* men jag har ju bara vart mej själv, å det är väl bra???

Snart sängen!

Lite Förfriskad? *LIVE LOGGNING*

Sitter på balkongen som vätter mot innergården.






Vår vackra innergård, dock tom förtillfället, gissa varför (svaret finns nedan)?!


Jag tror att en av våra grannar ( av typ 100 hushåll) har druckit lite för mycket. Han sitter å pratar högt (gormar) och tydligt med barnfamiljerna på gården. Jag menar, det är ju ändå tisdag! Detta beroende av honom har jag inte sett förrut, bara att han samlar tomburkar! Andreas föreslår att vi ska gå och kasta vatten på honom! Skulle vara en kul upplevelse! jag vill men törs inte...vaddå feg?

Å tro nu inte att jag bor i ett sunk område, för det gör jag inte! Mitt inne city befinner jag mig!

Nu ska han visst gå, haha gå kan jag väl inte påstå, vingla skulle jag kalla det mer! ÅH nej han ska kissar mitt på gården FRÄCHT! Nu är han utom syne....återkommer om han dyker på igen............*vad tyst det blev?*

kram

Har hon inga pengar?

När jag har praktik så har jag med mig egen mat för att äta på luchen tillsammans med barnen. Detta har lett till nyfikenhet hos barnen vilken mat jag har med mig varje gång. De tycker det är orättvist eftersom jag har hemlagad mat som en flicka uttryckte sig, eftersom maten på dagis inte är god.
Idag så frågade en pojke 4år en av pedagogerna varför Emma har egen mat med sig. Pedagogen svarar att det är för att hon måste betala för maten vi äter. Efter ca fem sekunder tystnad säger han HAR HON INGA PENGAR? Jo svara pedagogen men det blir billigare att ha med sig egen mat. Men verkligen såg hur han funderade på hur detta gick ihop sig...........

Visst skulle det vara skönt att slippa matlåda varje dag, men när barnen bara typ äter makaroner när det är köttfärssås så är det något som är fel????




Nu ska jag ringa chefen på mitt sommar jobb, ska förhandla till mig högre lön. Jag menar inte ska jag väl ha samma lön som förra året? Ett år äldre och mkt klokare + mer erfarenhet!
Sen var det något info möte i Linköping som jag inte vill gå på! Ja menar jag kan ju allt från förra året!


Barnen har stora krav på mig!

Är nu på VFU (praktik) på en förskola utanför Norrköping. Av någon konstig anledning tror barnen att när Emma kommer ska hon göra något roligt med oss. Visst jag har uppgifter och aktiviteter att göra, men så roliga vet jag inte om de är!Den första frågan jag får när jag kommer är från en flicka 4 år: Ska jag vara med när du ska göra något med oss? Senare under dagen frågar en flicka 5 år: När ska du göra något roligt med oss idag? jag svara att jag inte alltid kan göra något roligt varje dag jag är där. Då säher hon : ÅH VAD GÖR DU HÄR DÅ? Ja de kan man fråga sig! Tyckte det var så klokt svar! Ska nästa vecka ha en liten utflykt med 5 barn, och det kommer i tystnad infinna sig svartsjuka kan jag lova! Ska bli kul att planera en liten utflykt med en liten fika!

Annars så händer inte allt för mycket. Har ätit för mycket ute torsdag till söndag, fast egentligen är det inte mitt fel! Onsdagkväll var vi ute och åt med Andreas familj för att fira hans mamma. I torsdag var vi hos mina föräldrar då min faster kommit ner från Östersund( fråga mej inte varför man bor där det nästan jämt är kallt!?) fredag åt vi Spicy hot då det var hocky. På lördagen var på Söderköpingsgolfklubb å åt lunch med farmor, min familj och faster. Söndag lagade vi faktisk kyckling och ris.

Just det i torsdags var jag och Agge på tävling i Vinåker, regna vad annars! Agge startade först i sin klass, och VANN den faktiskt! Jätte kul!!!Hon fick täcke å blommor!

Nu har jag äntligen lämnat in min biotopuppgift som tillslut landa på ca 40 sidor, vadå överarbetat? Blev mycket nöjd, får väl se vad läraren säger!

Mamma har igen vart snäll å köpt lite skor och jacka till mej!

Jacka/kavaj från Vero moda 399kr tunn å bra


Tygskor vita markeslösa 150 kr på skorett samt blå Fredd Perry 599kr på kalle sko p, båda mycket sköna!


Shorts från MQ 399kr är dock mer åt det röda hållet än vad kortet visar!
Tack tack mamma säger jag!

Nu blir det snart afro! Svettigt värre!
kram

Begrepp

som sammanfattar fredag och lördag: Trött, kravall, 4 timmars sömn, snabb taxifärd, KALLT, BLÖTT, Häst hoppande ur hästtransporten, REGN, dressyr tävling

Mer utförlig förklaring kommer i morgon nu e jag trött efter 4 timmars sömn i natt....

Tills du väntar kan ju tänka på hur en häst tog sig ur denna trailer på tävlingen idag (trailern  var helt sängd)

Jag hade tur som inte var där å såg hela händelsen iallafall..

Hörs i morgon! dressyr tävling igen hela dagen i morgon!

kram


Underhållande step pass

Jag måste bara få dela med mig av min upplevelse på dagens stepp pass. Visst det är endel kominationer som man gör, har man inte varit på passet innan så är det inte så  lätt att hänga med i början, men man lär sig.
Men tjejen idag som stod bredvid meg hade nog aldrig varit på ett tränings pass över huvud taget (men ett bra försök att börja ). Hon försökte men var hela tiden ca en halv sekund efter hela tiden, ingen takkänsla. Och när det började blir jobbigt så stod hon still och typ gav upp, drack lite vatten och bara stod och såg fånig ut. Jag höll på av dö av skratt, kunde inte titta på henne.
Ja passet gick iallfall fort. Ska bli intressant att se om hon kommer nästa onsdag......fast de tror jag inte. Jag undrar bara hur många som skrattar åt mej...:) men det bjuder jag på!

7 juli kommer bli den värsta dagen i mitt liv

Ja då är det bestämt när Andreas åker till Australien 7 juli för att plugga där i 6 månader. Jag har redan gråtit, haft seperations ångest, tankar om hur ledsen jag kommer att vara den dagen han åker.

Eftersom jag aldrig bott själv är detta ett stort problem att vara och sova själv om kvällarna. Men snäll som Andreas är har han lovat mig, att om jag dammuger, städar grundligt kommer jag att få ha LO hos mig under dessa månader han e borta :) Det känns väldigt bra och tryggt att Lo ska bo med mig. Det passar ganska bra också då mamma och pappa ska renovera typ hela huset vid denna tid punkt. Var och hälsade på henne hos mor och far. Vi har pratat lite om vad vi ska göra när hon bor hos mig (barnslig som jag är).

Ska bo tillfälligt hos mig. SÅ mysigt

Å ni som inte fattar varför Lo inte bor hos oss så är Andreas allergisk mot allt som har päls på sig, därav alla våra akvarier! Vi har varit hos en uppfödare som föder upp kattrasen devon rex (har mkt lite päls) men han tålde inte dessa heller tyvärr, men söta var kattungarna iallafall.

Annars så har jag de senaste dagarna skrapat ihop ett arbete om min biotop påsådär 20-25 sidor, har bara lite små fix kvar. Ska in på onsdag, men jag ska med Agge på tävling både lördag och söndag å då blir det inget gjort. På fredag ska vi på heldags utflykt med klassen till Tåkern/Omberg med buss, ska bli trevligt!

En fågel i min biotop

Björken är på g

Tog med mig lite blåbärsris från skogen. Blev fylligare! och dessutom GRATIS!

Nu ska jag snart träna, Step blir det - jobbigt värre!

RSS 2.0